'T Ièsmenke op nu.nl

Uilenfest 2017

Uilenfest 2017

'T Ièsmenke komt ook op evenementen die steeds verder het land in liggen. Afgelopen vrijdag was hij met zijn ijscokar te gast op het Uilenfest van de Vereniging Bewoners Uilenstede in Amstelveen. Een heel eind weg, maar wel leuk.

Nieuwe ijscobrommer voor 't Iesmenke

ijscobrommer

Vorig jaar merkte ik dat mijn ijscofiets te langzaam is voor wat langere routes. Ik zocht daarom naar iets wat sneller was. Het liefst een electrischer ijscobrommer, maar die blijken er in Nederland nog niet te zijn.

In Haaksbregen liep ik tegen deze hele mooie ijscobrommer aan van ijssalon Paul Wilderink. Hij is gebouwd door de topper onder de Nederlandse bouwers van ijscofietsen (Jan Rozeboom)  op basis van een Cargobee bakbrommer. Nu moet ik hem nog gaan uitvoeren in de Ièsmenke kleuren.

't Ièsmenke op Steyl Promotion 2017

Ook dit jaar stond 't Ièsmenke met zijn ijskar  weer op de Oldtimershow van Steyl Promotion. Ondanks het bewolkte weer een groot success.

 

Record aantal ijsjes per uur weggeschept

ijscoman-op-school

Deze week heeft 't Ièsmenke een record aantal ijsjes per uur weggeschept. Deze week hadden de basisscholen De Schans en De Regenboog in Blerick hun laatste schooldag.  'T Ièsmenke was gevraagd voor alle 480 leerlingen een ijsje te komen scheppen. In ruim 2 uur wisten we dit aantal kinderen te bedienen. Wat betekent dat we in staat zijn om zo meer dan 200 ijsjes per uur te scheppen uit slechts 1 ijscokar.

Dit is een verbetering van het record van vorig jaar dat we vestigden op de Talentencampus in Venlo .

 

Problemen door diefstal

'T Ièsmenke heeft een speciale aanhanger met electrische lier en 3 metalen oprijplaten waarmee onze ijscofietsen door heel Nederland vervoerd kunnen worden. De aanhanger staat altijd in een straat bij onze bedrijfsruimte in Tegelen.

Woensdagavond komen we er ineens achter dat onbekenden de oprijplaten gestolen hebben van de aanhanger. Wat betekent dat veel opdrachten de komende dagen afgezegd zouden moeten worden.

Gelukkig stond Erik van Giersbergen van Van Giersbergen Aanhangwagen Service uit Horst voor ons klaar. Op Hemelvaartochtend om 8 uur hadden wij tijdelijk 3 nieuwe oprijplaten, zodat we een ur later al met de ijscofiets naar onze eerste opdracht in Den Bosch konden rijden. Zo kunnen kleine ondernemers elkaar helpen.

De Italiaanse ijscofiets van 't Ièsmenke

ijscoman-italiaanse-ijscofiets

Voor een besloten bedrijfsfeest was 'T Ièsmenke gevraagd om te verschijnen als echte Italiaanse ijscoman. Het was de eerste keer dat zoiets werd gevraagd, maar een echte ondernemer gaat de uitdaging aan. Voor de zijkanten en de bovenkant van de fiets werd een nieuw ontwerp gemaakt in de stijl van "Gelati di Lorenzo". Deze ontwerpen werden geprint op witte polyesterfilm (op een Canon inkjetplotter) die vervolgens precies op maat werden gesneden. Met een spuitbus Bison lijmspray (handig spul) kon eenvoudig een verwijderbare lijmlaag worden gemaakt op de film.

Na bevestiging zag de fiets van 't Ièsmenke er uit als op de foto. Zijn optreden op het bedrijfsfeest was een groot success en er werden meer dan 1000 bolletjes weggeschept.

En het voordeel van de lijm was dat de films na gebruik eenvoudig weer verwijderd konden worden.

Deze tijdelijke "vermomming" van de ijscofiets kan ook aantrekkelijk zijn voor bedrijven die hun logo op de ijscofiets willen hebben bij evenementen.

 

 

 

Hemelvaart weekend was een gekkenhuis

Het Hemelvaartweekend 2017 was een gekkenhuis, met soms 3-4 opdrachten op een dag. Op één dag hebben we zelfs een extra aanhanger in moeten huren omdat de ene ijscofiets in Den Bosch actief was, en de andere in Emmen. Hier zie je beide karren net samen teruggekomen in Tegelen.

Nieuw concept: ijs op kantoor of aan het bed

'T Ièsmenke heeft een nieuwe manier van ijs scheppen bedacht. Met een draagbare ijscokist kan hij het ijs scheppen naar iedere binnenlokatie brengen die de klant wenst. Dit geeft nieuwe mogelijkheden:

  • bij bedrijven en kantoren kan het ijs aan het bureau worden geschept zodat werknemers niet naar buiten hoeven voor een ijsje.
  • bij zorginstellingen kunnen ook clienten die niet mobiel zijn genieten van een vers geschept ijsje op de kamer of aan het bed
  • bij beurzen of evenementen biedt dit een nieuwe manier van de gasten bedienen

De draagbare ijscokist kan 2 smaken ijs bevatten en heeft voldoende ijs en hoorntjes aan boord voor zo'n 40 ijsjes.

'T Ièsmenke bij de Agility wedstrijden van KC Canida

Voor het 2e jaar op rij is 't Ièsmenke met zijn ijskar te gast bij de 3-daagse agility wedstrijden van Kinologen Club Canida te Venlo.

Hondenliefhebbers zijn ook ijsliefhebbers. Hoewel het vandaag slechts 12 graden was, heeft 't Ièsmenke een groot deel van alle deelnemers van een heerlijk ijsje voorzien.

Nieuwe bedrijfsvideo van 't Ièsmenke

Vooral om zakelijke klanten te laten zien wat 't Ièsmenke voor hen kan betekenen heeft 't Ièsmenke een nieuwe bedrijfsvideo gemaakt. Hij is te vinden op Youtube:

Mini foodtruck festivals op Droomparken

Het seizoen is nog nauwelijks begonnen, maar 't Ièsmenke heeft al 3 keer op een mini foodtruck evenement gestaan bij een van de Nederlandse Droomparken. Het weer in is tot nu toe wat wisselvallig, maar dat is nu eenmaal ondernemersrisico.

Ook de komende maanden kun je t Ièsmenke nog regelmatig aantreffen op een van de Droomparken in Nederland.

 

 

't Ièsmenke treedt op in reclamefilmpje van Interpolis

Interpolis sponsort Dolph Cantrijn, de man die in 80 dagen langs de hele grens van  Nederland wandelt (zie www.volgdolph.nl). 'T Ièsmenke hoorde op 100%nl van Dolph en wilde hem wel ondersteunen bij zijn project, met als gevolg dat Dolph een nacht bij ons geslapen heeft en er door The Communication Company een filmpje gemaakt is waarin 't Ièsmenke figureert met zijn kar en een speciaal Interpolisijsje.