Burendag Op de Heide in Tegelen

Vandaag heeft 't Ièsmenke op de Burendag van de wijk Op de Heide in Tegelen gestaan. Een heel gezellig en divers feest, ook omdat het weer mooi was. En we kunnen de falafel van onze Marokaanse buren aanbevelen.

Open up! festival in Baarlo

Afgelopen weekend heeft 't Ièsmenek met veel plezier gestaan op het Open Up! festival op kasteel De Berckt in Baarlo. De duurzame bedrijfsfilosofie van ons bedrijf sloot erg goed aan bij dit festival.

De lokatie was schitterend. De sfeer was geweldig. En het publiek was heel aardig en kon ons ijs waarderen. Een evenement wat voor herhaling vatbaar is, wat ons betreft.

Open up! De Berckt

'T Ièsmenke op nu.nl

Recordopdracht bij Marel Stork Poultry Processing

Eind vorige week werden wij benaderd voor de grootste opdracht in de geschiedenis van ons bedrijf. Marel Stork Poultry Processing in Boxmeer wilde al haar werknemers trakteren op een ijsje. In totaal 1100 ijsjes (oftewel 2200 bolletjes) die bijnnen 4 uur moesten worden geschept. Bovendien was de vraag of het gisteren (dus 5 dagen later) al kon.

Een mega uitdaging die wij echter graag aangingen. Dezelfde dag nog had Marel een offerte en konden we bevestigen dat wij de opdracht aankonden door 2 ijskarren in te zetten. Waarna we deze logistieke operatie tot in de puntjes gingen plannen.

Gister was het zover. Met 2 ijskarren en een team van 4 man vertrokken we naar Boxmeer, net op de natste dag van deze hele zomer. Gelukkig konden we binnen staan. De ene kar bij het bedrijfsrestaurant, de andere tegenover een aantal gigantische freesbanken.  Het was die middag flink werken. Alleen de eerste anderhalfuur al hebben we meer dan 1000 bollen weg mogen scheppen. Maar het was een ontzettend leuke opdracht: veel vriendelijke mensen die het ijs waardeerden. En een interessante omgeving: Marel is een mooi voorbeeld van de succesvolle maakindustrie in zuid-oost Nederland.

Moe maar voldaan kwamen we 's avonds terug. Niet alleen een leuke dag gehad, maar ook aangetoond dat we als bedrijf dit soort uitdagende opdrachten aankunnen.

Meer dan 200 liter schepijs
Opladen in de stromende regen

Uilenfest 2017

Uilenfest 2017

'T Ièsmenke komt ook op evenementen die steeds verder het land in liggen. Afgelopen vrijdag was hij met zijn ijscokar te gast op het Uilenfest van de Vereniging Bewoners Uilenstede in Amstelveen. Een heel eind weg, maar wel leuk.

't Ièsmenke op Steyl Promotion 2017

Ook dit jaar stond 't Ièsmenke met zijn ijskar  weer op de Oldtimershow van Steyl Promotion. Ondanks het bewolkte weer een groot success.

 

Problemen door diefstal

'T Ièsmenke heeft een speciale aanhanger met electrische lier en 3 metalen oprijplaten waarmee onze ijscofietsen door heel Nederland vervoerd kunnen worden. De aanhanger staat altijd in een straat bij onze bedrijfsruimte in Tegelen.

Woensdagavond komen we er ineens achter dat onbekenden de oprijplaten gestolen hebben van de aanhanger. Wat betekent dat veel opdrachten de komende dagen afgezegd zouden moeten worden.

Gelukkig stond Erik van Giersbergen van Van Giersbergen Aanhangwagen Service uit Horst voor ons klaar. Op Hemelvaartochtend om 8 uur hadden wij tijdelijk 3 nieuwe oprijplaten, zodat we een ur later al met de ijscofiets naar onze eerste opdracht in Den Bosch konden rijden. Zo kunnen kleine ondernemers elkaar helpen.

Hemelvaart weekend was een gekkenhuis

Het Hemelvaartweekend 2017 was een gekkenhuis, met soms 3-4 opdrachten op een dag. Op één dag hebben we zelfs een extra aanhanger in moeten huren omdat de ene ijscofiets in Den Bosch actief was, en de andere in Emmen. Hier zie je beide karren net samen teruggekomen in Tegelen.

'T Ièsmenke bij de Agility wedstrijden van KC Canida

Voor het 2e jaar op rij is 't Ièsmenke met zijn ijskar te gast bij de 3-daagse agility wedstrijden van Kinologen Club Canida te Venlo.

Hondenliefhebbers zijn ook ijsliefhebbers. Hoewel het vandaag slechts 12 graden was, heeft 't Ièsmenke een groot deel van alle deelnemers van een heerlijk ijsje voorzien.

Mini foodtruck festivals op Droomparken

Het seizoen is nog nauwelijks begonnen, maar 't Ièsmenke heeft al 3 keer op een mini foodtruck evenement gestaan bij een van de Nederlandse Droomparken. Het weer in is tot nu toe wat wisselvallig, maar dat is nu eenmaal ondernemersrisico.

Ook de komende maanden kun je t Ièsmenke nog regelmatig aantreffen op een van de Droomparken in Nederland.

 

 

Nieuwe ijscobrommer voor 't Iesmenke

ijscobrommer

Vorig jaar merkte ik dat mijn ijscofiets te langzaam is voor wat langere routes. Ik zocht daarom naar iets wat sneller was. Het liefst een electrischer ijscobrommer, maar die blijken er in Nederland nog niet te zijn.

In Haaksbregen liep ik tegen deze hele mooie ijscobrommer aan van ijssalon Paul Wilderink. Hij is gebouwd door de topper onder de Nederlandse bouwers van ijscofietsen (Jan Rozeboom)  op basis van een Cargobee bakbrommer. Nu moet ik hem nog gaan uitvoeren in de Ièsmenke kleuren.

Logistieke ijsoperatie bij Fontys Campus Venlo

Als onderdeel van het introductieprogramma voor de nieuwe studenten, hield de Fontys Hogeschool Venlo een barbecue voor zo'n 500 studenten. Voor de barbecue was Natuurslagerij Schreinemachers ingehuurd. 'T Ièsmenke zorgde voor het desert in de vorm van een heerlijk Limburgs schepijsje.

Omdat er zo'n 1000 bolletjes in 2 uur tijd weggeschept moesten kunnen worden,  kon niet worden gewerkt met slechts 1 ijscofiets. Er moesten 2 fietsen worden ingezet. En een flinke voorraad ijs. En extra personeel voor het scheppen en schoonmaken.

De hele akties verliep succesvol en we konden alle aanwezige studenten ruim op tijd van hun ijsje voorzien. Op bijgaande 2 fotos zie je beide fietsen in aktie.

 

Record aantal ijsjes per uur weggeschept

ijscoman-op-school

Deze week heeft 't Ièsmenke een record aantal ijsjes per uur weggeschept. Deze week hadden de basisscholen De Schans en De Regenboog in Blerick hun laatste schooldag.  'T Ièsmenke was gevraagd voor alle 480 leerlingen een ijsje te komen scheppen. In ruim 2 uur wisten we dit aantal kinderen te bedienen. Wat betekent dat we in staat zijn om zo meer dan 200 ijsjes per uur te scheppen uit slechts 1 ijscokar.

Dit is een verbetering van het record van vorig jaar dat we vestigden op de Talentencampus in Venlo .

 

Test module

jfggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg