Als voornaamste logo voor mijn bedrijf gebruik ik de rode banner met de naam van mijn bedrijf. Daarnaast heb ik een eigen "Iesmenke-"beeldmerk: een mannetje met een omgekeerd ijsje als haar en een hoorntje als hoed. Dit mannetje is ontworpen door een collega van mijn vader: Sandra van As.

In 2015 heb ik mijn 2e ijscofiets gekocht. Net als mijn eerste fiets stamt hij vermoedelijk ergens uit de 60-er jaren. Alleen komt deze fiets oorspronkelijk uit België. Deze fiets heeft ook geen electrische koelinstallatie, maar je koelt hem met 2 grote metalen eutektische koelplaten die je eerst bevriest in een vriezer.

 

Ik ben trots op mijn vernieuwde ijscofiets met nieuwe belettering, velgen, banden en een nieuwe koelinstallatie. In 2010 is de 220V koelinstallatie vervangen.

 

Ik wist al dat mijn ijscofiets behoorlijk oud was. Maar sinds kort ben ik er achter gekomen waar hij vandaan komt: van ijsfabriek De Ijsbeer uit Leeuwarden. In de 70-er jaren waren ze blijkbaar een begrip in die omgeving. Hele verhalen over de Ijsbeer vind je hier. Hiernaast zie je een heel oude foto waarin je mijn huidige ijscofiets duidelijk kunt herkennen.

wie-is-ut-iesmenke-:-rens-van-dongen

'T Ièsmenke is een bedrijf dat opgericht is door mij:  Rens van Dongen, een jonge ondernemer uit Velden. In mei 2013 ben ik begonnen als ijscoman. Sinds deze periode verkoop ik ambachtelijk ijs in op basis van natuurlijke ingrediënten dat wordt gemaakt door de plaatselijke ijssalon: De Zeuten Inval. Volgens kenners en liefhebbers: 'Het lekkerste ijs van de regio'. Buiten het ijsventen zijn mijn hobby's zijn: lezen, reizen, vrijwilligerswerk en hardlopen.

Test module

jfggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg